Skip to content

Omgeving

LEAF is een luxueus nieuwbouwproject op een boogscheut van het prachtige kasteel van Gijzegem. Temidden van deze groene omgeving vindt u deze kwalitatieve, eigentijdse appartementen die ontworpen zijn met oog op comfort en rust. Ontdek de voordelen van deze unieke ligging!

Omringd door
de natuur

Gijzegem is een landelijke gemeente in de Denderstreek in de provincie Oost-Vlaanderen. De regio heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers. U kunt er helemaal tot rust komen tijdens een lange wandeling of fietstocht door de velden en bossen. Gijzegem bevindt zich in de Denderstreek en dat betekent dat u zich in een schilderachtig landschap bevindt dat nooit verveelt! Het Denderland is dan ook een aantrekkelijke en gewilde locatie om te verblijven voor jong en oud.

Vlakbij toeristische trekpleisters

Gijzegem en de Denderstreek zijn erg populair, zowel om er te wonen als om er een vakantie te plannen. Hier begint het Vlaamse landschap te glooien en de regio is enorm aantrekkelijk. In Gijzegem zelf vindt u alvast een heleboel interessante bezienswaardigheden die het dorp een rustieke eigenheid geven. Wanneer u eenmaal het gezellige dorp verlaat, heeft u een snelle toegang tot de culturele steden en dorpen in de buurt. Deze toeristische trekpleisters zijn makkelijk bereikbaar vanuit uw eigen woonst.

  • Het Kasteel van Gijzegem
  • De Groene Dreef in Gijzegem
  • Historische centrum van Dendermonde
  • Golfterreinen en golfclub in Aalst

Wandelen en
fietsen in de buurt

Toeristen worden aangetrokken tot deze regio omwille van de prachtige fietsroutes en wandelroutes in de omgeving. Het natuurlijke gebied rondom Gijzegem leent zich dan ook perfect voor lange tochten door de natuur. Wandelgebied Mespelwegel is een prachtig domein waar u een frisse neus kunt halen in de bosrijke omgeving langs de verschillende wandelpaden. In de regio vindt u verschillende natuurgebieden, zoals Honingbos, Geboortebos, Hogedonk en Beneden-Dender, die zich op wandelafstand van LEAF bevinden. Maar niets houdt u tegen om wat verder weg te gaan en bezienswaardigheden in de hele provincie te bezoeken! Met de fiets bereikt u sneller grotere gebieden en Gijzegem is dan ook het ideale startpunt om de Denderstreek en de Denderstreek te doorkruisen op twee wielen. 

Toegang tot
faciliteiten

Het landelijke dorp Gijzegem geeft u snelle toegang tot alle faciliteiten waar u in het dagdagelijkse leven behoefte aan heeft. Op wandelafstand bereikt u makkelijk verschillende slagers, bakkers, supermarkten, apothekers en eetgelegenheden. U hoeft het dorp dus niet te verlaten om te voorzien in uw dagelijkse noden. Ook de schoolgaande jeugd kan in Gijzegem genieten van een goede opleiding in de Vrije basisschool of in de Freinetschool. Om hen in de vrije uurtjes wat extra beweging en plezier te bieden, is er een jeugdbeweging in het dorp.

Nabijheid
van steden

In Gijzegem leeft u in een rustige, groene omgeving. Toch is er geen enkele reden om de nabijheid van een grotere stad op te geven. Gijzegem bevindt zich in het midden tussen onze hoofdstad en Gent. Beide steden zijn makkelijk en vlot bereikbaar met de wagen of het openbaar vervoer.

Op een kwartiertje bereikt u met de wagen de stad Aalst, waar altijd wel iets te beleven valt. Een kwartiertje in de andere richting brengt u in de historische stad Dendermonde, waar u een overvloed aan toeristische bezienswaardigheden kunt bezoeken.